מאמרים
מזון חם או קר: מה נכון
מזון חם או קר לא קשור כלל ועיקר האם הוא מהתנור או מהמקרר אז למה מתכוונים בטמפרטורה של המזון? מהי הטמפרטורה הנכונה ביותר עבורך? הרפואה הסינית מחלקת את מזון לסוגים שונים של אנרגיה. אנרגיה קרה, חמה, חמימה קרירה ואף אנרגיה שהיא ניטרלית. מדוע טמפרטורת המזון היא כל כך חשובה? מה המזג עושה לנו פנימה בתוך הגוף? אנשים נחלקים לשני סוגים: אנשים חמים ואנשים קרים. במידה ואת/ה טיפוס קר, עדיף שתאכל מזון שהוא לא קר.
מתוק זה בריא על פי הרפואה הסינית
הטעם המתוק- הטעם שמרבית האנשים הכי אוהבים, אם נדמיין מתוק לרגע כבר נרגיש בפה את בועיות הרוק מתחילות לפעול ואת טעם השוקולד מתחיל להתהוות בפינו. האם האוכל המתוק והטעם המתוק יוצר לגופינו
השוואה: תזונה מערבית מול התזונה הסינית
הרפואה הסינית רואה בטעמי המזון, בצבעים של המזון, באיכויות המזון אלמנט חשוב מאוד ליצירת איזון בגוף. בריאות ויצירה של אנרגיה ודם בגוף נשענים על אילו . הסתיים הצורך בדיאטה שסופרת קלוריות- לא צריך יותר לספור קלוריות, לא עוד צורך להישקל, ובכלל ניתן להוציא את המילה דיאטה לגמרי מהלקסיקון הבריאות ואורח החיים הנכון. כל אילו לא נכנסים לתהליך הירידה במשקל. התזונה על-פי הרפואה
סוד ההרזיה על פי הרפואה הסינית
את/ה רוצה לרזות? עשית כבר את כל סוגי הדיאטה האפשריות והעלית בחזרה את כל מה שהורדת?
קודם כל את לא לבד. לרבים יש את תחושת הנמאס מהדיאטה , מהשקילות, מהרעב ומהרצון להפסיק לספור קלוריות. הרפואה הסינית מלמדת אותך מדוע יש רעב אצלך- אילו איברים פנימיים בגוף שלך דורשים חיזוק ואילו איברים פועלים בעודף ומחלישים את האחרים. איברים פנימיים כמו- כבד, כיס מרה, טחול, מעי דק, מעי גס ועוד צריכים ויכולים לעבוד
איך נעבור את הסתיו בריאים ושלמים
עונת הסתיו נחשבת כעונת מעבר וטומנת בתוכה אתגרים קטנים לגוף היות ופתוגנים זרים נכנסים וחודרים לגופינו בלי הכנה מוקדמת דרך העורף- הוא "שער הרוח" ואז כל משב רוח מצנן יוצר כחכוח בגרון, כאב גרון רטיבות באף. הרפואה הסינית יודעת איך לעזור לגוף לעזור לעצמו. בעזרת תזונה נכונה , בחירת טעמים ומזונות נכונים אנו יכולים למנוע את אותן הצטננויות- שפעות שקוטעות לנו את רצף החיים אליו אנו רגילים ביומיום. במידה ובכל זאת אנו חווים את אותו כאב גרון ונזלת מה עלינו לעשות?
למה כל כך קשה לנו לרזות
מזון חם או קר לא קשור כלל ועיקר האם הוא מהתנור או מהמקרר אז למה מתכוונים בטמפרטורה של המזון? מהי הטמפרטורה הנכונה ביותר עבורך? הרפואה הסינית מחלקת את מזון לסוגים שונים של אנרגיה. אנרגיה קרה, חמה, חמימה קרירה ואף אנרגיה שהיא ניטרלית. מדוע טמפרטורת המזון היא כל כך חשובה? מה המזג עושה לנו פנימה בתוך הגוף? אנשים נחלקים לשני סוגים: אנשים חמים ואנשים קרים. במידה ואת/ה טיפוס קר, עדיף שתאכל מזון שהוא לא קר.
דיקור להרזיה לפי הרפואה הסינית
אם הגעת לטיפול- ריפוי ברפואה סינית לצורך הרזיה-, דע כי לא הגעת לעוד דיאטה נוספת כמו כל הדיאטות שעשית עד היום, מטרת הדיקור אינה לדכא תאבון ולסגור את הפה…מטרת הדיקור הסיני היא לאזן את מערכות הגוף שתפעלנה נכון האחת עם השנייה והאחת כלפי השנייה, כך שהגוף לא יאגור מצבורים ומערכת אחת או איבר אחד יפעל על חשבון השני ויחליש את קודמו , אלא ליצור חיזוק בגוף של האיברים החלשים ואיזון והפחתה מעודף עבודה של איברים אחרים אשר עובדים על חשבון קודמיהם. איזה איבר עובד בעודף איזה איבר מצוי בחולשה? איזו תזונה תהיה עדיפה לחיזוק איבר חלש? למה בכלל הסינים מדברים באיזון תזונתי ובדיקור להרזיה על איברי הגוף הפנימיים?
כאבי בטן, גזים ונפיחות
מדוע כל כך הרבה אנשים סובלים מתופעה כל כך לא נעימה כגזים, נפיחויות וכאבי בטן? מה באזור הזה בגופינו מושך כל כך הרבה אש- באמת מושך אש.. אם לא אש אז חום פנימי בשפה הסינית, שיוצר את תופעת הלוואי הזו כאבי בטן גזים ונפיחויות. האיברים העיקריים הפועלים באי סדר ויוצרים את אותו " באלאגן" בבטן הם: כבד, טחול, קיבה ובנוסף ורק אחרי- המעי הדק והמעי הגס. כאשר זרימת הצ'י- האנרגיה והדם שם אינה סדירה , מתערב הרופא הסיני, שולף את מחטיו העדינות ומתחיל לאזן את האיברים. מה תפקידו של הטחול בגוף? מה תפקידו של הכבד ביחס לטחול ולקיבה? מה אומרת הרפואה הסינית על כך וכיצד לאזן את אותם איברים. מעט סיפורי מקרה של איזון אמיתי באנשים שכיום כבר לא סובלים מהתופעה
התקררות, שפעת, מערכת חיסון חלשה
כשהרוח מתדפקת בעורפינו ניתן לומר כי היא פורצת לגופינו דרך " שער- הרוח" כך זה נקרא –ברפואה הסינית ואז הגוף נכנס למתקפת מגננה אשר מעוררת את מע' החיסון לפעול , השקדים מתעוררים ומתחיל המיחוש בגרון. מה ניתן לעשות בתחילת המחלה? כיצד ניתן לעצור זאת והאם כדאי? באיזו דרך- תזונה? פורמולת צמחים? איך להחזיר את הגוף לאיזון מבלי לפספס ימי עבודה בבית?
מה מתח לחץ דם וחרדה יוצרים בגופנו?
אתם יודעים שמתח לחץ וחרדה לא בריאים בשום צורה שהיא אבל מה באמת מתרחש במערכות הפנימיות שלנו בתוך הגוף ולמה אנחנו מרגישים פיזית עייפים, עם כאבי רש ומגרנות, משלשלים או חווים עצירות מדוע כל אילו קורים? איבר הטחול כתחנת הכוח ויצור הדם ואנרגיה- הצי' עפ' הרפואה הסינית נכנס למצב של קיפאון, הכבד שאחראי על פיזור הדם בצורה הרמונית לכל אברי הגוף נכנס למצב של סטגנציה- תקיעות בהנעת האנרגיה והדם והלב? אוי הלב גם לו יש מה להגיד וגם לסיפור מקרה שנחווה בקליניקה שמלווה אותי ואת מטופלי החדשים כסיפור השראה. מה יש לעשות ואיך להתמודד אם גורמי המתח ביומיום תוכל/י לקרוא בהמשך המאמרון.
בעיות עור סבוריאה וסתם פצעונים מרגיזים
למרות שניסית הכל על מנת להסתיר את אותם פצעונים מרגיזים ולמרות שהאקנה, הסבוריאה, הפסוריאזיס מתפרצים במלוא הדרם בדיוק בתקופה הכי פחות מתאימה, רציתי לספר לך שיש מה לעשות. לרפואה הסינית יש מה להציע ובקליניקה אני יכולה לאבחן בין השאר ע"פ צבע העור הגוון ורמת הפצעונים, איך לטפל. מה אומר הגוון האפור בפצע? מה אומר הגוון הצהבהב, האדום? לכל אילו יש השפעה על דרך הטיפול. הראות אשר נחשבות הריאה השלישית של הגוף הן בעלות משקל כבד מאוד בריפוי- מדוע? באילו כיילים אני משתמשת בקליניקה ובאיבחון על מנת להקל על הבעיה?
תזונת ילדים
כל אמא חשה דילמה תמידית באשר לנושא האכלת התינוק- הילד, בכל רגע ורגע שמגיעה שעת הארוחה. האם כדאי שיאכל אוכל כזה או אחר? מה נכון ובריא ביותר עבורו ? איך אני אדע, יש כל כך הרבה תאוריות מה נכון. במאמר אסקור מהי התזונה הנכונה ביותר עבור בנך בכל שלבי הגדילה וההתפתחות שלו החל מגיל 0 ועד גילאים מאוחרים של 3 ומעלה. אילו ירקות ודגנים נכונים ביותר עבורו ולמה? מדוע כדאי לחכות מעט עם הפירות. מתי והאם צריכת הבשר היא נחוצה- מתי ובאיזה שלב? אילו איברים בגופו של הילד מתחזקים בהזנה הנכונה ומתי בלי להתכוון אנו יכולים להחליש את גופו- כיצד ניתן למנוע זאת. כל זאת ועוד תוכלי לקרוא במאמר שפורסם באתר "אימוש" של מורן איזנשטיין.
דיקור סיני לפני ואחרי הלידה
במהלך ההריון כמו גם אחריו לגוף יש צרכים שכאשר הם מסופקים דיים, את כאימא תוכלי להגיש חזקה חיונית ובעלת אנרגיות ועוצמה בלתי נדלית. איך עושים זאת? ראשית יש חשיבות לתזונה מסויימת אשר מחזקת דם. בהריון וגם לאחריו לדם- מקור האנרגיה והחמצן בגופך יש משמעות אדירה. מנה אחת של דם בגופך שוות ערך לארבע מנות חלב שאת מעניקה לתינוקך. לכן על גופך לייצר כמות גדולה מאוד של דם בזמנים אלו. תזונה נכונה בתוספת פורמולות צמחים יחודיות יכולות לעשות את חייך ויטליים וחיוניים. אילו איברים פנימיים בגופך עובדים במרץ ואיך באפשרותך לחזק אותם? מה לרפואה סינית בקליניקה יש מה להציע על מנת ליצור מצב בו הגוף לפני ואחרי לידה נשאר חיוני ובריא כמו שהיה? וגם סיפור מקרה מהקליניקה
חיזוק המערכת החיסונית בימי הקורונה – באופן עצמאי, בקלות ובפשטות
אנחנו מוצאים את עצמנו בבית, עם הרבה זמן פנוי, שואלים שאלות שעדיין אין עליהן תשובות.
תוהים , מתוסכלים, פוחדים, חרדים, הולכים אל הלא נודע, מתחילים לנתח בראש את המצב-
כן, זה ריסטארט של החיים, אורח החיים הקודם כנראה כבר לא מתאים לאנושות ולאנושיות הטבעית של גופנפש האדם. יש לנו אפשרות להאט את הקצב ולגלות מהם הדברים החשובים באמת.
יש בזה משהו מסקרן, מעורר תאים בחשיבה שלא הופעלו קודם.
חשבתי איך אני יכולה לחזק אתכם כאן מביתי, מהמרפאה שלי מרחוק, ולאפשר לכם לדעת ולהרגיש שאתם עושים למען עצמכם משהו חיובי, מחזק, מבריא, מבלי להגיע לקליניקה.